VOLG ONS

65 CROISETTE

Cannes (Frankrijk)
BELANGRIJKSTE KENMERKEN
8 luxewinkels
Duplexformule voor elke winkel met een niveau op de begane grond en kelderverdieping
Een architecturale scenografie ten dienste van handel
Een elegante voile van gezeefdrukt glas
Een prestigieus adres aan de Croisette
Ligging :
65, boulevard de la Croisette, Cannes (F)
Oppervlakte :
1.800 m2
Architect :
Moatti & Rivière
Jaar :
2008
Investeerder :
Thor Equities
Huurders :
Balenciaga, Bottega Veneta, Brioni, Burberry, Jimmy Choo, Paule Ka, Pucci, Yves Saint-Laurent
EEN KUNSTWERK
OP DE CROISETTE

Aan de voet van het Palais Miramar, tussen de Carlton en de Martinez, heeft nummer 65 van de beroemde Boulevard de la Croisette in Cannes, een commerciële ambitie zonder weerga: het aantrekken van acht luxemerken om hier een nieuwe commerciële draaischijf van 1.800 m² te vormen.

 

De acht winkels liggen rond een centraal plein, maar zijn elk wel autonoom en direct toegankelijk vanaf de boulevard. Elk merk beschikt over een ‘duplexformule’, met een niveau op de begane grond en een kelderverdieping.

 

Het ontwerp is van de architecten Alain Moatti en Henri Rivière, die erin geslaagd zijn een juweeltje af te leveren. De elegante voile van gezeefdrukt glas, gemaakt door een meester-glasmaker uit Padua, is een slim alternatief voor de traditionele zonnekleppen en maakt het geheel erg luchtig. Deze glazen voile is ´s avonds prachtig verlicht, wat het aparte karakter van de plek nog benadrukt.

 

Door het opwaarderen van een ligging die oorspronkelijk niet commercieel was, toont Croisette 65 de bedrevenheid van CODIC om complexe sites te transformeren tot atypische locaties voor detailhandelaars van luxemerken.

Een architectural juweeltje