VOLG ONS

B-PARK

Bruges (Belgium)
BELANGRIJKSTE KENMERKEN
Ligging :
Blankenbergsesteenweg, Bruges (B)
Oppervlakte :
32000m2
Architecten :
Bureau Bontinck & Buro 2
Oplevering :
2008
Investeerder :
AXA Belgium
Huurders :
Carrefour, Décathlon, Krëfel, Auto 5, Maisons du Monde, Dreamland, SportsDirect.com, Eggo, Baby 2000, Leen Bakker, Kwantum, AVA Papierwaren,…

B-Park is een winkelcentrum van 32.000 m² dat volledig in het teken staat van het gezin. Het is gelegen op een terrein van 16 hectare en telt 14 supermarkten van 1000 à 4000 m² met winkels voor sport, uitrusting voor
mens en huis, een Auto 5-garage, een Carrefour-hypermarkt en een Lunch Garden-restaurant.

 

Het heeft ook een divers winkelaanbod dat een mooie aanvulling vormt op de winkels in het centrum van Brugge.

 

De hedendaagse architectuur onderscheidt zich onder meer door een doorlopend, vier meter breed lichtgevend afdak waarboven polycarbonaatpanelen gemonteerd zijn die dienstdoen als reclamedrager.

 

De plafonds in de winkels zijn meer dan zeven meter hoog, zodat er mezzanines kunnen worden geplaatst, en het aantal zuilen in de binnenruimte is tot een minimum beperkt. Die vormgeving was een primeur voor België en biedt een zeer grote flexibiliteit voor de inrichting.

 

De gebouwen van B-Park zijn energiezuinig dankzij een optimaal beheer van de natuurlijke hulpbronnen: doorlopende hoge ramen die voor een maximum aan daglicht zorgen, uitstekende isolatie (K21), zonnepanelen op het dak, opvang van regenwater, enz.