VOLG ONS

CARACTERES

Luxemburg Stad
BELANGRIJKSTE KENMERKEN
- een residentieel complex van vier woonblokken die 120 woningen van hoge standing zal aanbieden
- 43 studio's, 39 éénkamer appartementen, 31 tweekamer appartementen, 7 driekamer appartementen
- 9 dakappartementen
- een parkzone om de stad opnieuw te verbinden met de natuur
- balcons, terrassen en loggia's voor iedere woning
- een speciale werkruimte in iedere woning
- diensten op maat voor de dagdagelijkse behoeftes
- een beschermd en bewaakt residentieel geheel
- 86 parkeerplaatsen
- Architecten: Tetra Kayser Associés en Archi 2000&Associés
LEVEN IN EEN NATUURLIJKE OMGEVING IN HET HART VAN DE HOLLERICH BUURT

Het project is ingeplant in de onmiddellijke omgeving van de winkelstraat Rue de Strasbourg,  op nummers 117 -123 van de Rue Adolphe Fischer en op nummer 15 van de Rue du Commerce, op de vroegere plaats van de Imprimerie Centrale die in mei 2021 is verhuisd naar de buurt Cloche d’Or.

CODIC HOME heeft de site in juli 2022 aangekocht en heeft samen met het luxemburgs architectenbureau Tetra Kayser en het belgische Archi 2000 een residentieel complex ontworpen bestaande uit 4 woonblokken die 120 appartementen van hoge standing zal aanbieden, waaronder 9 dakappartementen, gelegen in een privé landschapspark.

Het residentieel complex CARACTERES is op een noord-zuid as ingeplant met een park dat op een ideale manier pal zuid is georiënteerd en hierdoor van een maximum aan zonlicht zal genieten gedurende heel het jaar.

De ontwikkeling van CODIC HOME kreeg de naam CARACTERES als eerbetoon aan de Imprimerie Centrale, een historische acteur van de buurt waarvan de druk- en rotatiepersen het dagelijkse leven gedurende meer dan 60 jaar hebben geritmeerd. De naam is een knipoog naar de geschiedenis van de buurt. Als verlengde van deze metafoor zal elk woonblok de naam dragen van een lettertype: Arial, Berkeley, Calibri en Davis