VOLG ONS

CHANCELIER

BRUSSEL (België)
BELANGRIJKSTE KENMERKEN
13.791 m² kantoorruimte
465 m² handelsruimte
670 m² terras 
(dakterras + binnenplaats)
10 verdiepingen
4 ondergrondse verdiepingen
98 binnenparkeerplaatsen
71 fietsplaatsen
Ligging :
Hoek Koloniënstraat 40 / Kanselarijstraat, 1000 Brussel (B)
Oppervlakte :
14.256 m2
Verdiepingen :
9
Ondergrondse verdiepingen :
4
Binnenparkeerplaatsen :
107
Architect :
Archi 2000
Oplevering :
De 2e helft van 2023
Certificeringen :
BREEAM Excellent, Wired Score Silver, Well, Air Rated Gold
Huurders :
Latham & Watkins et IWG

Het project Chancelier bevindt zich in hartje Brussel, ter hoogte van het Centraal Station, vlak bij het Congrespaleis. Het biedt een adembenemend uitzicht op de Sint-Michiels- en Sint-Goedelekathedraal. Het project geniet daarnaast een uitzonderlijke plaats op de kantoormarkt, die nog steeds sterk en aantrekkelijk is, maar zelden nieuwe oppervlaktes beslaat.

 

Aansluitend op een aanbesteding uitgeschreven door Cushman & Wakefield, werd CODIC door de Flanders Investment Company (FICO) geselecteerd om een nieuw iconisch project te ontwikkelen met een erfpachtovereenkomst van 99 jaar. Chancelier werd ontworpen door het bureau Archi 2000 en combineert historische met moderne elementen. Een deel van de gevel uit het begin van de 20e eeuw en de structuur van het gebouw blijven behouden. Het geheel krijgt er drie moderne verdiepingen bij en wordt verlengd met een hedendaags element. Uiteindelijk zal het gebouw 12.500 m² aan kantoorruimte, 657 m² aan terrassen (dakterras en binnenplaats) en 741 m² aan handelsruimte tellen. Verschillende diensten moeten de gebruikers een werkomgeving bieden die prestatievermogen, comfort en welzijn combineert: een restaurant, een loungeruimte met bibliotheek, een recreatieve ruimte en een ‘zen room’.

 

Met Chancelier ontwikkelt CODIC met trots een nieuw en duurzaam topproject voor de stad Brussel.

 

“Reeds bij het ontwerp van Chancelier werd rekening gehouden met de nieuwe postcovid-verwachtingen en -vereisten van de gebruikers. Het gebouw ambieert de certificaten BREEAM Excellent, WELL en WiredScore.”

Christophe Jacobs,
Algemeen Directeur van CODIC België

Een strategische locatie in hartje Brussel