VOLG ONS

STEP UP

BARCELONA (Spanje)
BELANGRIJKSTE KENMERKEN
7 verdiepingen, inclusief een dakterras
2 ondergrondse verdiepingen met 35 parkeerplaatsen
LEED Gold
Ligging :
Carrer de Pamplona 104, Barcelona (E)
Oppervlakte :
4.500 m²
Verdiepingen :
7
Ondergrondse verdiepingen :
2
Binnenparkeerplaatsen :
35
Architect :
BCA (Blanch + Conca Arquitectura)
Huurder :
Payfit
Investeerder :
Generali
IN HET HART VAN DE EUROPESE TECHNOLOGISCHE INNOVATIE

Step Up, het eerste gebouw van CODIC in Barcelona, ligt in de wijk van de Torre Gloriès. Het gebouw bevindt zich in een buurt die bekendstaat als ‘22@Barcelona’, een multifunctionele wijk in volle ontwikkeling, bevoorrecht door zijn centrale ligging in de grootstad.

 

Architectenbureau BCA stond in voor het ontwerp. Het gebouw kreeg een keramische mantel die opengaat op plaatsen waar licht nodig is, maar die tegelijk het gebouw beschermt tegen de warmte van de zon en het stedelijke licht filtert. Het gebouw ademt een creatieve sfeer in een dynamische omgeving. Step Up is ontworpen met het oog op een optimale hygiëne: contactloze toegang, warmtecamera’s, ramen die open kunnen en een optimale filtering van de omgevingslucht. Zowel op het dak als op de begane grond zijn er terrassen voorzien, wat bevorderlijk is voor de gebruikersvrijheid en de mogelijkheid biedt om buiten te werken.

 

De ligging en de uitzonderlijke architecturale kenmerken van Step Up tonen aan hoe CODIC wil bijdragen tot de opkomst van nieuwe centra van technologische uitmuntendheid en innovatie in Europa.

Hier draait alles om de gebruikerservaring en de aandacht voor het kleinste detail. En die aandacht laat een blijvende indruk na op onze bezoekers.